Bugs doden voordat ze de gebruikerservaring doden - het verhaal van David

Bugs doden voordat ze de gebruikerservaring doden - het verhaal van David

Kia ora, Ik ben David! Hier is het verhaal van hoe deze Kiwi vleugels kreeg, naar de andere kant van de wereld vloog en zijn nest in Nederland bouwde...

4 minuten leestijd

geleden

...maakt nu het verschil bij bunq.

Alles begon met een vakantie. Na jarenlang hard gewerkt te hebben in een verkoopbaan, had ik een pauze nodig ver van huis, en waar kon verder zijn van Nieuw-Zeeland dan Nederland? Dus deed ik een rugzak om en stapte op een vliegtuig, van plan om een paar maanden door Europa te reizen.

Hier had ik mijn eerste ontmoeting met bunq🌈

Ik had niet door hoeveel mijn bank me in rekening bracht voor valutawissel, gebruik in het buitenland en opnametoeslagen. Een lokale oplossing was nodig, en die vond ik via een poster bij de bushalte. Binnen 5 minuten een rekening openen? Uitdaging geaccepteerd. En bunq lukte het! Dat, in combinatie met de waanzinnige functionaliteit en een paar geweldige, authentieke gesprekken met het supportteam, gaf me een super positief gevoel over bunq.

Toen mijn vakantie ten einde liep, besefte ik dat ik nog niet klaar was om te vertrekken. Geweldige ervaringen in heel Europa, herstelde connecties met lang verloren familieleden en een sterk gevoel dat het leven hier veel opwindender was, zorgden ervoor dat ik strategisch mijn terugvlucht miste. Maar als ik wilde blijven, moest ik wat werk vinden.

Klantenservice was niet echt een baan die ik wilde doen, maar gezien de persoonlijkheid en individualiteit die de bunq Supportgidsen hadden getoond, wilde ik me bij dat team voegen. Ik testte mijn geschiktheid (3 keer eigenlijk) en uiteindelijk kreeg ik een kans. Wat me vanaf dag één opviel, is de passie die bunqers in hun werk steken, en dat iedereen zich beschikbaar stelde om dingen uit te leggen en problemen op te lossen.

Werken in een bank is als het oplossen van een puzzel🧩

Er zijn veel stukjes die in elkaar passen om het grote plaatje te zien. Wanneer iemand een betaling mist of contact opneemt met de support over een interessante bug, duik je in de rekeningen en de apps om precies te begrijpen hoe het is gebeurd en wat we kunnen doen om het op te lossen.

Op een dag merkte ik een patroon op met online oplichting; Het leek erop dat oplichters actiever waren op vrijdagmiddagen, hopend dat het weekend ze meer tijd zou geven om met het geld weg te komen. Ik haat oplichting absoluut, dus bedacht ik een proces dat sommige van deze accounts meteen kon blokkeren. Op deze manier konden we meer geld teruggeven aan slachtoffers. Dat is het coole aan bunq, als je een idee hebt dat een verschil kan maken, kun je het sneller laten gebeuren dan waar dan ook.

Mijn liefde voor het vinden en oplossen van bugs maakte me de perfecte kandidaat om over te stappen naar ons Quality Assurance team🙌

Hier kreeg ik echt inzicht in de interne werking van bunq en gaf ik kritisch feedback om ervoor te zorgen dat we bugs oplosten voordat ze bij jou terechtkwamen. Het is veel druk om als laatste de ✅ te geven voordat de apps worden bijgewerkt! Bugs oplossen betekent ook creatieve input; ik kon samenwerken met onze ontwikkelaars om niet alleen eenvoudige oplossingen te vinden, maar ook de beste oplossing om onze gebruikers tevreden te houden.

Creatieve input is wat ik het meest waardeer in mijn werk. Iedereen vanuit elke afdeling kan met ideeën komen om dingen beter te maken, en die worden serieus genomen. Nadat ik een jaar lang QA-engineer was geweest, werd mij gevraagd om toe te treden tot het productteam, zodat ik me kon concentreren op het omzetten van de input die we kregen van onze gebruikers en bunqers in actie. Tegenwoordig focus ik me op het intuïtiever maken van bunq voor jou, de scherpe randjes eraf halen en de hele bunq-ervaring glad en eenvoudig maken voor iedereen.

Iedereen die me kent, weet dat ik geen kort verhaal kan vertellen, dus hier laat ik een TLDR achter⬇️

Ik heb nog nooit ergens gewerkt dat de soort kansen biedt die bunq biedt. De juiste persoon met de juiste houding en de wens om een verschil te maken, gaat veel verder dan iemand die alleen de juiste kwalificaties heeft. Ik kreeg de kans om mijn waarde te bewijzen, en hierdoor heb ik me in 3 jaar hier meer ontwikkeld dan ergens anders in 10 jaar. Ik kan niet wachten om deel uit te maken van alle coole dingen die eraan komen!

Geïnspireerd door het verhaal van David❓

Ook jij kunt elke dag een verschil maken! We hebben momenteel veel openstaande vacatures. Test je geschiktheid en maak vandaag nog carrière.

Deel dit artikel

Wat is bunq?

We zijn niet alleen een bank; we zijn een levensstijlkeuze voor degenen die verlangen naar vrijheid, flexibiliteit en financiële controle onderweg.

Wat is bunq?

We zijn niet alleen een bank; we zijn een levensstijlkeuze voor degenen die verlangen naar vrijheid, flexibiliteit en financiële controle onderweg.

Wat is bunq?

We zijn niet alleen een bank; we zijn een levensstijlkeuze voor degenen die verlangen naar vrijheid, flexibiliteit en financiële controle onderweg.

Krijg de controle terug

We geven de volledige controle over je financiën terug in jouw handen.

Krijg de controle terug

We geven de volledige controle over je financiën terug in jouw handen.

Krijg de controle terug

We geven de volledige controle over je financiën terug in jouw handen.

Bankier als een local

Beheer je geld probleemloos, waar je ook bent.

Bankier als een local

Beheer je geld probleemloos, waar je ook bent.

Bankier als een local

Beheer je geld probleemloos, waar je ook bent.

Regel je budget moeiteloos

Stel bankrekeningen in en budgetteer er automatisch vanaf.

Regel je budget moeiteloos

Stel bankrekeningen in en budgetteer er automatisch vanaf.

Regel je budget moeiteloos

Stel bankrekeningen in en budgetteer er automatisch vanaf.

Plant bomen

Voor elke €100 die je uitgeeft met een bunq kaart, zou je een boom kunnen planten.

Plant bomen

Voor elke €100 die je uitgeeft met een bunq kaart, zou je een boom kunnen planten.

Plant bomen

Voor elke €100 die je uitgeeft met een bunq kaart, zou je een boom kunnen planten.

Houd geld veilig

Onze DGS-verzekering beschermt jouw geld tot €‎100.000.

Houd geld veilig

Onze DGS-verzekering beschermt jouw geld tot €‎100.000.

Houd geld veilig

Onze DGS-verzekering beschermt jouw geld tot €‎100.000.

Bank samen

Deel je financiën met iedereen, zonder al het gedoe.

Bank samen

Deel je financiën met iedereen, zonder al het gedoe.

Bank samen

Deel je financiën met iedereen, zonder al het gedoe.

Bekijk deze artikelen

Als je dit leuk vond, kunnen deze ook interessant voor je zijn.

Het ontdekken van de wereld van de backend met bunq in Istanbul!

Van engineering tot backendontwikkeling bij bunq: Een transformerende reis van passie en doel in het herdefiniëren van bankieren.

Het ontdekken van de wereld van de backend met bunq in Istanbul!

Van engineering tot backendontwikkeling bij bunq: Een transformerende reis van passie en doel in het herdefiniëren van bankieren.

Het ontdekken van de wereld van de backend met bunq in Istanbul!

Van engineering tot backendontwikkeling bij bunq: Een transformerende reis van passie en doel in het herdefiniëren van bankieren.

Varen op de Fintech Golven: Mijn onvergetelijke reis met bunq in Istanbul

Ga op het opwindende verhaal van de aankomst van bunq in Istanbul met Zeynep's reis van First Line naar Second Line Guide.

Varen op de Fintech Golven: Mijn onvergetelijke reis met bunq in Istanbul

Ga op het opwindende verhaal van de aankomst van bunq in Istanbul met Zeynep's reis van First Line naar Second Line Guide.

Varen op de Fintech Golven: Mijn onvergetelijke reis met bunq in Istanbul

Ga op het opwindende verhaal van de aankomst van bunq in Istanbul met Zeynep's reis van First Line naar Second Line Guide.

Van Carrièrewisseling tot De bankrevolutie - Samantha's reis

bunq vanuit het perspectief van een insider - duik in de wereld van onze opmerkelijke medewerker, Samantha, wiens reis bij bunq begon in 2016.

Van Carrièrewisseling tot De bankrevolutie - Samantha's reis

bunq vanuit het perspectief van een insider - duik in de wereld van onze opmerkelijke medewerker, Samantha, wiens reis bij bunq begon in 2016.

Van Carrièrewisseling tot De bankrevolutie - Samantha's reis

bunq vanuit het perspectief van een insider - duik in de wereld van onze opmerkelijke medewerker, Samantha, wiens reis bij bunq begon in 2016.

Probeer bunq 30 dagen gratis

Open je rekening in 5 minuten, met alleen je telefoon en ID.

Probeer bunq 30 dagen gratis

Open je rekening in 5 minuten, met alleen je telefoon en ID.

Probeer bunq 30 dagen gratis

Open je rekening in 5 minuten, met alleen je telefoon en ID.