Hey, we have some cookies
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Wat is een bankvergunning?

April 25, 2023

Als je ooit hebt overwogen om over te stappen naar een online bank, doe je er verstandig aan om te checken of de bank waarnaar je wil overstappen een bankvergunning heeft. In deze blog leggen we uit wat een bankvergunning precies is, waarom het belangrijk is, hoe het je veiligheid vergroot en waar je op moet letten.

Wat is een bankvergunning precies?

Een bankvergunning is een officiële goedkeuring van een financiële toezichthouder - zoals bijvoorbeeld De Nederlandsche Bank (DNB) - die een instelling toestaat om bankdiensten aan te bieden. Dit betekent dat de bank voldoet aan alle wettelijke vereisten en regelgeving om jouw geld veilig te houden. Een bank met een vergunning, zoals bunq, zorgt ervoor dat je kan vertrouwen op hun diensten en dat je geld is beschermd door depositogarantie 💰.

Het depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank, waar bunq en alle andere Nederlandse banken met een vergunning onder vallen, houdt in dat je geld tot een bepaald bedrag is verzekerd in het geval je bank failliet gaat. In Nederland is dit bedrag €100.000 per persoon. 🔒.

Waar moet je op letten?

Zoals we hierboven hebben uitgelegd, heeft bunq, net als alle andere Nederlandse banken, een bankvergunning van DNB. Dat betekent dat iedereen die in de Europese Unie woont en bij bunq bankiert er dus op kan rekenen dat bunq voldoet aan de strenge eisen die DNB aan een bankvergunning stelt. Het zijn juist die strenge eisen die de veiligheid van je geld ten goede komen.

Natuurlijk is DNB niet de enige financiële toezichthouder die een banklicentie kan verstrekken. Met name bij online banken is het daarom belangrijk om na te gaan of ze überhaupt een bankvergunning hebben, en wie deze vergunning heeft verstrekt. De garanties die een bankvergunning uit andere landen je geven kunnen verschillen. We raden je daarom aan om dit helder voor ogen te krijgen voordat je je geld aan een nieuwe bank toevertrouwt.

Daarnaast is een bankvergunning een belangrijke eis die je aan een bank moet stellen, maar niet de enige doorslaggevende factor. Juist wanneer je bank depositogarantie biedt, heb je de kans om te bekijken welke mogelijkheden je bank heeft om meer uit je geld te halen. Bij bunq profiteer je daarom niet alleen van de veiligheid die een bankvergunning biedt, maar ook van talloze handige features om je financiën eenvoudig te beheren. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Instant Payments, waarmee je over heel Europe in real-time geld kan versturen en ontvangen, en tot wel 25 bankrekeningen om je budget mee op orde te houden. Bovendien draag je met bunq bij aan een betere wereld door duurzaam te bankieren 🌍.

Het kiezen van een online bank met een bankvergunning, zoals bunq, geeft je gemoedsrust en zorgt ervoor dat je kan genieten van veilig en gemakkelijk bankieren. Meld je vandaag nog aan en ervaar het gemak van bankieren met bunq! 🎉

Share this post
CopyLinkedInTwitterFacebookInstagram

Start your 30-day free trial 🚀

Open your account in just 5 minutes, directly from your smartphone.

Get started