Hey, we have some cookies
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
Lifestyle

Waarom zouden we een digital nomad worden?

July 25, 2023

In de wereld van vandaag is werken op afstand niet alleen mogelijk, maar ook zeer wenselijk. We hebben 9 redenen voor je op een rij gezet om ook een digital nomad te worden.

  1. Vrijheid: Als digital nomad heb je de vrijheid om te werken waar en wanneer je maar wilt. Je hoeft alleen je laptop te openen en… de wereld is je werkplek!
  2. Nieuwe culturen ontdekken: Werken in het buitenland stelt je in staat om nieuwe culturen, talen en mensen te leren kennen. Het is een geweldige manier om je horizon te verbreden.
  3. Verbeterde werk-privébalans: Door op afstand te werken, kun je een betere werk-privébalans bereiken. Je kunt je tijd flexibeler indelen en meer tijd besteden aan wat je echt belangrijk vindt.
  4. Meer avontuur: Als digital nomad leef je een leven vol avontuur. Elke dag biedt nieuwe ervaringen en uitdagingen en geen dag is hetzelfde. Vrienden maken, vreemde landen verkennen… het kan heerlijk zijn om vandaag niet te weten wat je morgen te wachten staat.
  5. Leren en groeien: Door in verschillende omgevingen te werken, maak je niet alleen kennis met andere culturen en talen, je leert jezelf ook aan om je aan te passen aan verschillende omstandigheden. Een bekend gezegde is ‘If you can make it here, you can make it anywhere’, maar als digital nomad is het omgekeerde ook waar: ‘If you can make it anywhere, you can make it here’, waar je ook bent!
  6. Gebruik van technologie: Er zijn talloze tools en apps die het gemakkelijk maken om op afstand te werken. Als digital nomad leer je dan ook als geen ander hoe moderne technologie je kan helpen je alledaagse leven eenvoudig te maken. Met bunq's app kun je bijvoorbeeld je geld beheren, waar je ook bent.
  7. Toegang tot internationale markten: Als digital nomad heb je toegang tot internationale markten, waardoor je meer zakelijke kansen krijgt.
  8. Grip op je ecologische voetafdruk: Doordat je minder reist naar werk, verkleint je CO2-voetafdruk. Daarnaast kan je bunq gebruiken om ook de rest van je CO2-uitstoot te compenseren. Voor elke €100 die je uitgeeft met bunq, kan je een boom laten planten. Meer hierover op onze pagina over duurzaam bankieren.
  9. Betere gezondheid: Veel digitale nomaden merken dat ze gezonder leven. Ze hebben de tijd en flexibiliteit om te sporten, gezond te eten en stress te verminderen.

Het leven als digital nomad is niet voor iedereen weggelegd, maar het biedt ongetwijfeld unieke voordelen. Als dit iets is wat je aantrekt, waarom zou je het dan niet proberen? Met de juiste tools zoals bunq's app, kun je jouw droom van werken in het buitenland realiseren.

Share this post
LinkedIn

Start your 30-day free trial

Open your account in just 5 minutes, directly from your smartphone.

Get started