Hey, we have some cookies
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
Business

Tips om als freelancer je geldzaken eenvoudig te beheren

June 12, 2023

Als freelancer of zzp'er is het natuurlijk prettig om je financiën goed op orde te hebben, zodat je in alle vrijheid kan focussen op de groei van je eenmanszaak of onderneming. In dit artikel geven we je handige tips en laten we zien hoe bunq je kan helpen met het beheren van je uitgaven, zonder dat je er zelf veel moeite voor hoeft te doen.

1. Maak gebruik van een boekhouding app

Een goede boekhouding is essentieel voor elke freelancer. Tegelijkertijd is boekhouding waarschijnlijk niet je favoriete vrijetijdsbesteding. bunq kan je daar gelukkig mee helpen. Met bunq's boekhoudintegraties kun je eenvoudig je banktransacties inzien en koppelen aan je boekhoudsoftware. Zo wordt je boekhouding dus met elk van je transacties in real-time bijgewerkt en bespaar je elke dag kostbare tijd.

2. Stel automatische betalingsverzoeken in

Het versturen van facturen en bijhouden van betalingen kan tijdrovend zijn. Freelancen is dan ook een stuk prettiger als je niet hoeft na te denken over welke opdrachtgever je nu nog welke factuur moest sturen, of wie er een betaalherinnering moet krijgen. Met bunq's AutoRequest feature heb je hier geen omkijken meer naar. Je stelt in de bunq app eenmalig automatische betalingsverzoeken in, zodat je altijd op tijd betaald krijgt.

3. Houd je uitgaven in de gaten

Om financieel succesvol te zijn als freelancer, is het belangrijk om je uitgaven goed in de gaten te houden. Met bunq's Insights krijg je een duidelijk overzicht van waar je geld naartoe gaat en kun je gemakkelijk budgetteren. Dit gebeurt overigens helemaal automatisch. Met de bunq app zie je in één oogopslag waar je het meeste geld aan uitgeeft, waar je eventueel op moet besparen, waar je juist elke maand iets over houdt, en ga zo maar door.

4. Maak gebruik van sub-rekeningen

Budgetteren kan soms best een gepuzzel zijn. Tenminste, als je al je freelance activiteiten op een en dezelfde rekening moet onderbrengen. Met bunq is dat gepuzzel gelukkig verleden tijd. In de bunq app kan je namelijk tot wel 25 sub-rekeningen openen, elk met een eigen IBAN. Een rekening voor kantoorspullen? In een paar seconden geopend. Een rekening waarop je klanten je kunnen betalen? Een aparte rekening voor je zakelijke spaargeld? Een rekening waar je in- en uitgaande BTW automatisch wordt bijgehouden? Het is allemaal in een handomdraai geregeld. Met bunq's sub-rekeningen kun je eenvoudig meerdere rekeningen beheren en je geld organiseren.

Conclusie

Het beheren van je financiën als freelancer of zzp'er hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door gebruik te maken van de juiste tools en diensten, zoals bunq, houd je gemakkelijk overzicht en bespaar je tijd. Probeer bunq vandaag nog en ontdek hoe het je kan helpen bij het beheren van je uitgaven.

Share this post
LinkedIn

Start your 30-day free trial

Open your account in just 5 minutes, directly from your smartphone.

Get started