Hey, we have some cookies
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Sparen of beleggen voor je kind?

May 9, 2023

Het opvoeden van je kind is vaak een kwestie van vooruit kijken. Het liefst geef je je kind zoveel mogelijk financiële zekerheden mee, zodat ze hun volwassen leven goed kunnen beginnen. Sparen en/of beleggen zijn twee verschillende manieren om je op de financiële toekomst van je kind voor te bereiden. Hoe precies? Dat leggen we hieronder voor je uit. In dit artikel bespreken we de voordelen van zowel sparen als beleggen en hoe bunq je hierbij kan helpen.

Sparen: een veilige keuze

Een spaarrekening openen voor je kind is een veelgebruikte en veilige manier om geld opzij te zetten voor hun toekomst. Met een bunq spaarrekening profiteer je hierbij van een aantrekkelijke rente en kan je bovendien voor meerdere doelen tegelijkertijd sparen: een spaarrekening voor een toekomstige studie, een andere spaarrekening voor eventuele rijlessen, weer een andere spaarrekening om simpelweg als appeltje voor de dorst te dienen, met bunq kan je heel eenvoudig een spaarrekening openen waarvoor je maar wil. Bovendien kan je vanuit je bunq account ook een rekening voor minderjarigen openen. Hiermee kan je kind dus al op jonge leeftijd en in een veilige omgeving kennis maken met bankieren en kunnen jullie samen aan hun financiële toekomst werken.

Het voordeel van sparen is dat het een veilige keuze is. De rente die je verdient kan door de jaren heen verschillen, maar sparen brengt verder geen risico’s met zich mee.

Beleggen: kans op hoger rendement

Beleggen kan een interessante optie zijn als je bereid bent om wat meer risico te nemen in ruil voor potentieel hogere rendementen. Zo kan je met bunq Easy Investments automatisch beleggen in duurzame fondsen. Zo werk je aan de toekomst van je kind, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een betere toekomst voor ons allemaal. Daarnaast is het een leuke manier waarop je kind al op jonge leeftijd kennis kan maken met (verantwoord) beleggen.

Het voordeel van beleggen is dat je rendement op termijn veel hoger kan zijn dan bij sparen. Het nadeel is natuurlijk dat dit geen gegeven is. Zeker als het gaat om de toekomst van je kind, kan het lastig zijn om deze afweging te maken. 

Wat past bij jou?

De keuze tussen sparen en beleggen hangt af van je persoonlijke situatie en voorkeuren. De belangrijkste vraag die je jezelf eigenlijk zou moeten stellen is: hoeveel risico wil ik nemen? Daarbij is het natuurlijk ook mogelijk om de financiële toekomst van je kind veilig te stellen door voor een deel te sparen en een ander deel te beleggen. Met de bunq app heb je in een handomdraai een spaarrekening en/of een beleggersrekening geopend.

Samen met bunq werken aan de toekomst

Of je nou kiest voor sparen, beleggen of een combinatie van beide, bunq maakt het eenvoudig om de financiën van je kind te beheren. Met handige features zoals meerdere bankrekeningen en Easy Investments kan je samen met je kind werken aan hun financiële toekomst. Open vandaag nog een bunq account om alle voordelen van bunq te ontdekken.

Share this post
CopyLinkedInTwitterFacebookInstagram

Start your 30-day free trial 🚀

Open your account in just 5 minutes, directly from your smartphone.

Get started