Hey, we have some cookies
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Hoe vind je de beste zakelijke spaarrekening?

April 21, 2023

Op een slimme en makkelijke manier je geld beheren is dagelijkse kost voor succesvolle ondernemers of zzp'ers. Het vinden van een goede zakelijke spaarrekening die bij jouw behoeften past is hier een belangrijk onderdeel van. Maar hoe kies je nu de beste optie uit het enorme aanbod? In deze blog geven we je enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze! 💡

1. Zet de rente en kosten naast elkaar 💰

De rente op een zakelijke spaarrekening is vaak lager dan op een particuliere spaarrekening, maar dat betekent niet dat je geen aantrekkelijke rente kunt vinden. Kijk dus goed naar de rentepercentages van verschillende banken en vergelijk ze met elkaar. Let daarnaast ook op eventuele kosten die in rekening worden gebracht, zoals maandelijkse kosten of transactiekosten. Zo kan het zijn dat een bank met een relatief hoge rente veel onverwachte kosten in rekening brengt.

2. Check de voorwaarden ⏳

Als ondernemer of zzp'er wil je natuurlijk flexibel kunnen omgaan met je spaargeld en is het fijn om te weten dat je, mocht dit nodig zijn, op elk moment over je spaargeld kan beschikken. Kijk bij het openen van een zakelijke spaarrekening daarom altijd of er eventuele voorwaarden zijn waar je later tegenaan kan lopen. Zo hanteren veel banken bijvoorbeeld een minimale looptijd en een minimale inleg. Geld opnemen kan dan onverwacht lang duren of zelfs onnodige kosten met zich meebrengen.

3. Ga voor gebruiksgemak 📱

Zorg ervoor dat de zakelijke spaarrekening die je kiest eenvoudig te gebruiken is en goed geïntegreerd is met je andere bankzaken. Een app zoals bunq biedt bijvoorbeeld handige features, zoals AutoSave en Payment Sorter. Met AutoSave wordt het wisselgeld van je dagelijkse uitgaven automatisch op je spaarrekening gezet, terwijl je met Payment Sorter je inkomsten automatisch op de juiste bankrekening kan laten storten, waaronder dus ook je spaarrekening.

4. Ga na wat je bank met je geld doet 🌱

De rente die je met een spaarrekening verdient, komt natuurlijk ergens vandaan. Waarvandaan precies, dat hangt heel erg van je bank af. Je kan als ondernemer moeiteloos een groene impact hebben door bij een bank te sparen die je geld uitsluitend duurzaam investeert. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel banken die zich inzetten voor een beter milieu, maar het is niet altijd even eenvoudig om te achterhalen wat er precies met je spaargeld gebeurt. Bij bunq kan dat gelukkig wel. Dankzij Freedom of Choice kan je in de bunq app precies aangeven wat jouw spaargeld wel en niet in kan worden geïnvesteerd.

Tot slot 🎯

Het vinden van de beste zakelijke spaarrekening voor jou als ondernemer of zzp'er is een kwestie van vergelijken en afwegen wat het beste bij jouw behoeften past. Let op rente, kosten, flexibiliteit, gebruiksgemak en duurzaamheid. Met deze tips in gedachten lukt het je vast om de perfecte zakelijke spaarrekening te vinden! 🚀

Share this post
CopyLinkedInTwitterFacebookInstagram

Start your 30-day free trial 🚀

Open your account in just 5 minutes, directly from your smartphone.

Get started